Een reactie plaatsen

Interview Napoleon Bonaparte

Interview met

Napoleon Bonaparte…

U was Keizer in Frankrijk. Hoe was het om Keizer te zijn?Ja, ik was Keizer tussen 1804 en 1815. Het was op sommige momenten inderdaad leuk zoals de meesten wel hadden verwacht, maar op sommige momenten was het ook wat minder omdat je wel de leiding hebt, dus als er iets fout gaat, ben jij er verantwoordelijk voor.

Waar bent u geboren en wanneer?

Ik ben op 15 augustus 1769 in Ajacio op Corsica geboren.

Waar bent u naar toe op expeditie en velttochten enzovoort geweest?

Nou, ik ben naar Italie geweest, naar Egypte, Portugal,  Oostenrijk, de Republiek der zeven verenigde Nederlanden, Rusland, Groot-Britannie en in Pruisen natuurlijk. In sommige landen ben ik op expeditie geweest, maar in sommige landen ook om te vechten.

Wat vond u de leukste oorlog om te voeren?

De vierde coalitie, dat was in rusland van 1806 tot 1807. Het was een korte voor wat wij gewend waren, maar het was wel de beste oorlog van mijn leven!!

Wat voor functies heeft u allemaal gehad?

Ik zat in de politiek. Ik was een politiek leider. Ik was een Franse militair en vele kennen mij vooral als Napoleon Keizer der Fransen.

Wat vond u dan de leukste functie als we vragen mogen?

De leukste functie in Frankrijk vond ik mijn rol als militair. Al is dat als tweede als je het hebt over het kiezen uit het rijtje hierboven, want dan zou ik kiezen voor Keizer der Fransen, maar dat was niet echt een functie dus kies ik voor militair.

 Mike Stijn & Jamie de Kloet

napoleon bonaparte

                       Napoleon Bonaparte

Plaats een reactie